Digital ordbok på nett

ordbokI intervjuet med  meg på Bok365 oppga jeg Språkrådet og UIO sin ordbok som en av favorittstedene mine på nettet. Sært? Kanskje det. Men den tid er forbi da jeg hadde hyllemeter med norske og engelske ordbøker i bokhylla.

I sommer da jeg oversatte romanen min fra bokmål til nynorsk, forelsket jeg meg i denne ordboka på nettet. Visste du at elever har lov til, og bør bruke denne ordboka på prøver og eksamen? Ennå er det noen som tror at det å bruke retteprogram og digitale ordbøker er fusk. Hva er en digital ordbok? Jo, det er det samme som en ordbok i papir bare at en slipper å bla for å finne det en skal ha.

Bokmål-Nynorskordboka til Språkrådet er genial fordi en får automatisk opp kjønn og bøyingsformer. Skriver en inn et ord og klikker «begge» på målformene, får en raskt vite om en kan bruke ordet på nynorsk eller bokmål. Kommer ikke ordet opp på den ønskede målformen, så må en lete etter andre uttrykk.

Liker du å skrive? Er du usikker på reform 2012 (nynorsk) så er dette et fantastisk hjelpemiddel. Ha oppe vinduet til ordboken når du skriver, og du vil raskt kunne korrekturlese og redigere egne tekster ved å skifte mellom ditt dokument og den digitale ordboka.