Tips til bøker du bør skaffe deg når du vil skrive

Skriveboka av Merete Morken Andersen
Skriveboka
Denne fikk jeg tips om fra Sonja Helen Dalseth, redaktør i Vigmostad og Bjørke, den gangen jeg sendte inn manuset til Stryk meg over håret. En fantastisk oppslagsbok som jeg bruker flittig i skriveprosessen når jeg står fast, ikke føler jeg får til en karakter eller skikkelig motor i teksten min. Kjøp boka her.

 

 

The Marshall plan for novel writing av Evan Marshall
marshall plan
En oppskrift fra a-å hvordan en kan skrive en roman. Den er på engelsk, og veldig detaljert. Har mange gode tips til hvordan en skal tenke og gå fram. Jeg vet om forfattere som har brukt denne oppskriften helt slavisk. Selv har jeg forenklet noe av det og bruker det jeg trenger. Språket er såpass avansert at en bør kunne en del engelsk for å få full nytte av den. Kjøp boka her.