«Kledd naken» i verpekassen …

p_skekyllingSent i går, etter at jeg hadde lagt meg for å lese, kom min mann ruslende inn på soverommet med I-paden min i hånden. Han hadde aller nådigst fått låne den for å lese et manus som han er konsulent for. Litt betuttet så han på meg, før han rakte meg I-paden.

– Det poppet opp en e-post mens jeg satt og leste. Tror kanskje du bør kikke på den før du legger deg til å sove, sa han fremdeles alvorlig.

Et lite øyeblikk lurte jeg på om noe var fryktelig galt, før jeg oppdaget et humoristisk og spent glimt i øynene hans. Han er ikke den fødte lystløgner, og er heller ikke spesielt flink til å holde på gode nyheter.

E-posten viste seg å være en hyggelig hilsen fra en av redaktørene på Juritzen Forlagene, som fortalte meg at hun gjerne ville være min redaktør for manuset til min nye roman «Kledd naken«. Det var ved påsketider i fjor at jeg satt inne i Hardanger og skrev de første linjene. Ved påsken i år har jeg kommet ett skritt videre.

Søvnen kom sent i natt. Jeg gleder meg så vanvittig til å få samarbeide med en dyktig redaktør, som kan gi meg ris og ros og gode råd. Jeg som pleier å hoppe i taket av begeistring hver gang jeg oppdager at jeg har lært noe nytt. Nå står kunnskapen i kø og venter, og det kribler i hele kroppen til å ta fatt og bearbeide manus.

Heldige meg.Jeg er ydmyk. Juritzen Forlagene er ingen lettvekter. Nåløyet er trangt og jeg gleder meg vanvittig til å ta fatt. Takk til alle utålmodige lesere av «Stryk meg over håret» som har signalisert at de gleder seg til neste bok. Dere har gitt meg den tålmodigheten en trenger når en skal skrive en hel roman. Dere har gitt meg troen på at det går an å skrive mer enn en bok. Meldingen jeg fikk i går kveld bekrefter at jeg må ha fått til noe.

Til dere som lurer på hva dette er, og som ennå ikke har lest «Stryk meg over håret», kan jo kose dere med den i påsken.

Påskeegget er mottatt. Jeg trenger ikke mer. Er klart for hardt arbeid og lange kvelder. Min mann har lovet meg å være som en hvit tornado i hjemmet framover. Han er det bare til å ta av seg hatten for i nesegrus beundring. Uten Geir ville aldri dette vært mulig. Han oppmuntrer, støtter, leser, skryter, kritiserer, heier og markedsfører, og er selve skallet som bærer innholdet i årets påskeegg. I fjor vant han konkurransen om påskens krimnovelle i lokalavisa Grannar. I år var det min tur til å vinne litt påskekos.

God påske til dere alle sammen.

En kommentar om “«Kledd naken» i verpekassen …

Kommentarer er stengt.