Stryk noen over håret i romjulen…

Forskjellig fra Iphone 245Så er vi inni adventstiden igjen, og nok en gang taper jeg mot klokken. Nå er snart 90 juletentamener rettet. Jeg har kjøpt inn ingredienser til baking, men ingenting er bakt … så langt. Vi får se. Dessuten har vi jo Solfrid Anfinsen på Haugli Bakeri.
I fjor på denne tiden var jeg romandebutant med «Stryk meg over håret» og opplevde utrolig mange nye og spennende ting. En drøm hadde blitt virkelighet, og fremdeles har det ikke gått helt opp for meg at jeg har blitt forfatter. En ny roman er under oppseiling, men mellom alle norsktekstene og all bakingen jeg ikke baker, så strekker ikke tiden helt til. Likevel har jeg et håp om at i løpet av romjulen begynner jeg å få en viss form på det. «Kledd naken» er tittelen. Jeg håper også den boken kan sette søkelyset på ting vi ikke så lett snakker om.
Livet byr på overraskelser hele tiden. Det er det som er selve livet. I oktober ble jeg bestemor. Nok en milepæl forsert. Vesle Marielle er selvfølgelig verdens vakreste barnebarn, og jeg gleder meg vanvittig til at hun blir så stor at jeg kan ha henne på besøk her hjemme. Mange tanker sviver gjennom hodet til en forholdsvis ung bestemor. Hva stresser vi etter? Det blir jo jul hvert år. I alle fall har jeg ikke annen erfaring så langt, og det viktigste av alt er at alle er friske og oppegående. Det har ikke vært slik hvert år, og slettes ikke alle har det slik denne julen heller. Mine tanker går til alle dere som har noen dere bekymrer dere for, til dere som ikke føler at julen er god i år. Prøv å finne de små stundene med ro. Tenn et lys og tenk på det som gir deg positiv energi.

En trenger ikke bake når en har Solfrid på Hauglid Bakeri. Prøv den deilige julelatten deres...
En trenger ikke bake når en har Solfrid på Hauglid Bakeri. Prøv den deilige julelatten deres…

I stedet for å bake, har jeg bestemt meg for å hvile meg inn mot julen. Små gjøremål hver dag i stedet for å stresse rundt. En roman i nevene i godstolen eller et adventsbesøk til en venninne. Selv om salget av «Stryk meg over håret» er adskillig mindre nå enn i fjor på denne tiden, så selger den jevnt og trutt. Jeg får stadig tilbakemelding fra nye lesere som sier at historien om Guro har berørt og gitt dem noe. Hva mer kan en vel ønske seg. Jeg ønsker alle mine lesere en rolig og fredelig adventstid. Håper dere stresser ned og nyter disse mørke ettermiddagene når solen har gjemt seg bak fjellene. I disse kveldene når himmelen kommer litt nærmere og, i alle fall jeg, blir mer sensitiv for sinnsstemninger. Den tiden på året da jeg tenker litt ekstra på de som ikke er her lenger. Sommeren er vakker og fylt av glede. Julen er nok for meg mer vemodig, men gir meg rom for ettertanke og refleksjon over hva livet egentlig er. En salig blanding av oppturer og nedturer, men hvem har sagt at alt bare skal være lykke? Har du? Kanskje du kjenner noen som trenger å strykes over håret? Er du i mangel av en julepresang som varmer, bestill romanen HER , og jeg sender den i posten til deg. Faktura kommer fra forlaget i etterkant.