Hun døde ikke…

1000830_542608235787222_808333588_n

Da jeg ga ut boken min i november 2012 fikk jeg beskjed av forlagssjefen min at bøker er ferskvare og selges innen et par måneder. Etter det dør de.

Dermed var det ikke noen tvil. Min mann tok på seg jobben med markedsføring, og jeg fulgte opp med besøk på store og små forsamlinger for å lese fra «Stryk meg over håret». I begynnelsen var dette ganske skummelt. Janteloven lå og pikket meg på skulderen både sent og tidlig, men etter hvert forstod jeg at en bok er som en annen vare. Det nytter ikke å lage en vare, men ikke tørre å reklamere for den. Jeg hadde jo skrevet boken fordi jeg har noe på hjertet som jeg ønsker å formidle.

Fantastisk anmeldelse
Nå ni måneder senere ser jeg frukten der vi sådde. Romanen min er langt fra død. Nesten hver eneste dag får jeg tilbakemeldinger fra fornøyde lesere. Senest i går fra en kvinne som er på ferie i Provence, men det beste i går var omtalen jeg fikk i Avisa Hammerfestingen. Se bildet øverst.

Dette er Libris sin sommerreklame.
Dette er Libris sin sommerreklame.

Gode ord fra et menneske som sannsynligvis sluker bøker er gull verdt for meg. I mylderet av fantastiske, gripende, spennende og flotte bøker, valgte hun «Stryk meg over håret«. Wow! Jeg tar av meg hatten og kler meg i blomstrete sommerklær. De sorte begravelsesklærne skal få ligge lenge ennå. Romanen døde ikke. Tvert i mot ser det ut til at den reiser rundt i landet, og at flere og flere får vite om den og blir kjent med min Guro.

Min mann sluker bøker, men tar seg tid til å markedsføre boken min fordi han mener den fortjener å bli lest. #denfølelsen
Min mann sluker bøker, men tar seg tid til å markedsføre boken min fordi han mener den fortjener å bli lest. #denfølelsen

Min evige optimistiske mann har denne uken pakket 500 konvolutter med omtaler som nå er på vei ut til alle landets bokhandlere. Det var litt av en jobb når både avsender, stempel og postens frimerkestempel skulle kjøres gjennom vår hjemmeprinter. Han jobbet i tre hele dager med dette. Nå håper jeg at bokhandlerne tar seg et lite øyeblikk og leser den flotte folderen som Geir har laget. Nå har romanen nemlig atter blitt ferskvare. Denne gangen som lett sommerpocket. Kun 129,- Perfekt å putte i vesken i en bokhandel eller på en flyplass før flyet letter mot varmere strøk. Har du ikke tid til å vente til den ligger i butikken, så kan du sikre deg pocketversjonen her

9 kommentarer om “Hun døde ikke…

 1. Helt fantastisk! Dere gjør en fabelaktig jobb begge to og det må være kjekt å se at jobben dere har gjort og fremdeles gjør gir slike flotte resultater. Det er dere vel unt!Tusen takk til deg for at du skrev boken og delte med oss andre. Jeg håper at enda flere får anledning til å lese boken og når jeg bare får ned leselisten min litt så skal jeg plukke frem igjen boken! En riktig god sommer til dere begge!

  1. Takk Beathe. Vi nyter sommeren i dag. Jeg boltrer meg i en bokpakke Geir fikk i posten. Når det regner skriver jeg og ser at det er et stykke frem, men har det gøy underveis. God sommer til deg også.

 2. Bøker er kanskje ferskvare, men det er temaet i boken din også. I den forstand at der kommer nye skjebner til hver dag, som sliter med det samme som du gjorde. Denne boken rørte meg dypt da jeg leste den. Den var så annerledes enn andre bøker om spiseforstyrrelser, og jeg anbefaler den til alle. Ikke bare de som sliter selv, men også, og gjerne spesielt de som lever med en, jobber med en eller kjenner en som sliter med mat og selvbilde. Lykke til med pocketversjonen, jeg skatter min hardback høyt!

  1. Ja jeg håper boken lever lenge. Har fått så mange tilbakemeldinger på syke mennesker som har turt å snakke med noen. Også fra pårørende som sier de forstår mer av sykdommen. God sommer

 3. Så flott å høre, og gratulerer! Dette fortjener du virkelig!
  Og boken «virker» på andre ting enn bulimi også. Stryk meg over håret jobber enda i meg, og det er både godt og vondt! Om jeg ikke er helt der Guro er i slutten av boka, så er jeg på vei! Takk!

  1. Den jobber enda i meg også, og det at den virker på andre ting enn bulimi er det flere som har sagt. Noen gråter og bearbeider egne problemer. Gråt og latter er bra for kropp og sjel. God sommer.

 4. Vibeke Sem

  Herlig! Boka er høyst levende! Vårt eksemplar på biblioteket i Hammerfest er utlånt hele tiden og tilbakemeldingene fra lånerene er at «boka er kjempebra» og «at boka gjør noe med deg som leser, den griper og engasjerer». Ha en riktig god sommer:-)

 5. Tilbaketråkk: Blant bestselgerne… | agnesmatre

Kommentarer er stengt.