Vårens vakreste eventyr…

imageI morgen får jeg endelig lov å begynne med vurdering av 130 håpefulle 10.klassinger sine norskeksamener. Ikke alle skal bli forfattere eller journalister. Det er så gøy når jeg iblant møter en tekst som berører. Da sprudler jeg som vårbekken av glede. Dere norsklærere som ser små spirer av skrivetalent. Gjødsle dem for oss som liker å lese. Ikke rett små skrivefeil , men gi dem tro på at de kan skrive bra. Påpek spede begynnelser til bruk av litterære virkemidler, gode beskrivelser og originale innfallsvinkler. Fortell dem at de kan, og at de bør fortsette å skrive. La gode skrivere få publisere tekstene sine på skolens hjemmeside, eller ta kontakt med en avis. Vann dem og stell dem, slik at de om noen år får invitasjon til Litteraturfestivalen på Lillehammer. Slik som jeg har fått fordi jeg våget å debutere som forfatter. Mine norsklærere så en spire en gang. Ingen vokser på kritikk, men alle kan bygge videre på ros, få troen på seg selv. Jeg har ett mål med å være sensor i norsk. Jeg vil gripe et ungt menneske i å gjøre noe bra og signalisere med karakteren at jeg ønsker at det mennesket skal bli en av våre fremtidige forfattere. Jeg oppfordrer alle andre sensorer til å prøve det samme. Lykke til alle mine kollegaer med vårens vakreste eventyr.

2 kommentarer om “Vårens vakreste eventyr…

  1. Kjempeflott oppfordring! Sender den på Twitter. Selv ble jeg stanset i min skrivelyst for mange år, men heldigvis våknet skrivekløen igjen på mine gamle dager. Ta gjerne en kikk på hxa58.blogg.no
    Barndomsminner blir eventyr. Rus, fengsel og et nytt liv har også fått sine historier. Fotografering av natur gir mange flotte bilder og fortellinger. Men fortsett din tankegang, ungdommene bør absolutt oppmuntres. Jeg har mistet altfor mye tid, som dessverre aldri kan tas igjen. Vår arvtager etter Dickens, Ibsen og Hamsun kan bli funnet i en av nåtidens studenter.

Kommentarer er stengt.