Jeg vil danse mot vår…

Hvitveis er min ultimate vårblomst. Da sykler jeg på hvitveissykkeltur
Hvitveis er min ultimate vårblomst. Da sykler jeg på hvitveissykkeltur

Nå er påsken snart over, men som jeg presiserte til min sjef for fem minutter siden:
Ikke før klokken 24 i natt. –
Det gjelder å nyte den siste dagen til fulle. Da mener jeg nyte.
Jeg har en venninne som er så glad i interiør og håndarbeid. Hun sa til meg at det kunne bli vel mye sol om sommeren. En måtte liksom være ute uansett. Ofte lengtet hun til høsten hvor hun kunne være inne med god samvittighet. Lurer du på hvem hun er? Vel, det kan jeg vel røpe. Hun her
Etter å ha sittet ute i solen hele påsken tok jeg meg også en liten innedag. Vasket litt, ryddet før jeg tok meg en deilig treningstur.  Jogget meg sakte gjennom 4 kilometer på mølla og tøyde musklene i slynga. Det kjentes deilig. Det skal ikke alltid så mye til før endorfiner og dopaminer eksploderer i hjernen og jeg synes livet er herlig. For livet er herlig dere. Vi må bare ta det som det faller seg. Ikke forvente mer enn det vi til enhver tid har. Slik vil jeg tenke fra i morgen av når  vi som har tiende trinn puster inn, tar en dag av gangen, og puster ut igjen når sommerferien melder seg en gang uti juni.

 

Mange håpefulle eksamenskandidater sender meg et vell av litteratur fremover våren. Jeg gleder meg.
Mange håpefulle eksamenskandidater sender meg et vell av litteratur fremover våren. Jeg gleder meg.

Påsketentamen står nå først for døren. Det blir koselige kvelder med retting av rundt 75 norsk- og engelskoppgaver. Så om to uker fra nå av har vi litt vanlig undervisning, før det braker løs med eksamen i mai. Da kommer det norsktekster, på hovedmål og sidemål seilende fra hele kysten. Helt fra Haugesund til Kristiansand. Alle skrevet av håpefulle eksamenskandidater som håper at de fikk det til denne gangen. Jeg tar smilende imot 140-150 av dem, uten å mukke.
Sommerens vakreste eventyr pleier vi som er sensorer i norsk å kalle eksamenstid. Da møtes vi på det myge Sørlandet og boltrer oss i karakterer og vurderinger. De samme menneskene år etter år. Å være norsklærer er ikke noe yrke. Det er en konstant tilstand. Jeg gleder meg allerede til å møte dere igjen, kjære medsensorer som leser dette.

 

Nyte lange og lyse vårkvelder. Gå tur og glede meg over at vi har solen i alle fall til i midten av juni.
Nyte lange og lyse vårkvelder. Gå tur og glede meg over at vi har solen i alle fall til i midten av juni.

Men våren er også fritid og lyse kvelder. Turer i skog og mark. Grilling på verandaen og joggeturer med drømmemannen i solnedgangen. (Ha, ha… Den siste der diktet jeg bare opp)
I år har jeg et løfte for våren.
– Jeg skal nyte de lange og varme dagene mer enn i fjor. Selv om jeg har det travelt på jobben. Selv om jeg ikke har ferie så skal jeg nyte ettermiddagene i fulle drag. Jeg vet nemlig at sommeren kan la vente på seg, men våren pleier å komme. Da trenger jeg ikke sitte å gråte over alle skjønne maidager som jeg aldri tok meg tid til å nyte når sommerregnet pisker mot ruten.

God vår folkens!

En kommentar om “Jeg vil danse mot vår…

  1. Ååå, det er deilig med den snikende våren! Og så håper jeg at jeg også fra høsten kan få rette norskstiler igjen! Nå skal jeg lese bok 🙂
    Ønsker deg en glad dag 🙂
    Pia

Kommentarer er stengt.