En bølge av mord – hva feiler det oss?

Det skjer ekstra mange eggedrap i påsken. Kan det være grunnen til at vi vil ha krim?
Det skjer ekstra mange eggedrap i påsken. Kan det være grunnen til at vi vil ha krim?

Endelig tilbake til naturskjønne Hardanger. Dette mektige landskapet hvor trollene fremdeles får lov å bo. Der trærne blunker i mørket og taksjegget lever.

Det er som om selve folkesjela bor her inne. Tidemand & Gude og Asbjørnsen & Moe.

En hører Dovregubbens hall runge mellom fjellene,  men en må være veldig stille og hører godt etter. Det nytter ikke å lukke øynene. Det er først når en fanger inn dette ville og vakre at folketonene dirrer i beinmargen og rister deg i hjertet.

En får faktisk lyst til å bli litt redd. Lyst til å bli skremt. Det er så mye nytt på denne tida. Liv krever sin plass i kalde snøfenner og trærne skyter knupper. Er det disse livsprosessene som blir for mye for oss? Har vi behov for redusering som det heter på fotballspråket?

Into the blues...
Into the blues…
trolsk?
trolsk?

Selv min fantastiske svigermor svinger øksa. Hun  er ekstra hard på eggene i påsken.  Vi får flere hver til frokost om vi ønsker det. De kokes og kakkes som om også hun har noe som  skal hevnes. Bare fordi det er påske. Andre kverker vinflasker og ølflasker, og jammen er ikke små uskyldige lam offer, fordi de har så velsmakende lår, og fordi noen for tusenvis av år siden spiste ekstra mye lam i påsketider. Heldigvis har vi kvittet oss med skikken om å gå rundt og smøre lammeblod på dørene til hverandre.

Krim må jeg ha også. Hva er vel bedre enn å åpen Gjenferd av Jo Nesbø, langt oppe i fjellheimen i mørket. Her hvor Kvam Herad har spandert på seg kun ETT gatelys. En går ikke ut her inne når lyset forsvinner. Bare spør trolljegeren Otto Jespersen. ALDRI I LIVET.

Det er ikke bare skiløpere som leter etter ferske spor
Det er ikke bare skiløpere som leter etter ferske spor

Gjenferd av Jo Nesbø har ligget og ventet på meg en god stund nå. I arbeidet med å bli ferdig med min egen roman, så ble den forlagt.  Stor var derfor gleden da jeg plutselig oppdaget den i bokhylla, og innså at den hadde jeg søren meg ikke lest. Jeg – superHarryHolefan – Da har jeg hatt mye annet å ta meg til.

En kommentar om “En bølge av mord – hva feiler det oss?

  1. Uhu . Gjenferd, ja! Den kan i alle fall seiast å stå i stor kontrast til vakre Hardanger! Kos deg både med bok, påske og alt som høyrer til høgtida!

Kommentarer er stengt.