Påskegul fred…

20130324-205518.jpgKjenner du følelsen? Lenge har du gått og ventet på noen fredelige fridager hvor du har planlagt å lese boken du aldri får tid til, eller få gjort noe annet avslappende tidsfordriv. Endelig er dagen der og du våkner frisk og opplagt. Boken ligger og glinser, lokker og roper på deg, og vil gjerne dele sofakroken med nettopp deg. Du slenger deg ned, og som en soldoven katt om våren strekker du lemmene og spriker med tærne. Jeg er klar!
Før du dukker inn i litteraturens fasinerende flukt, kikker du en siste gang rundt deg og dermed er det i gang. Støvdotten borte i hjørnet ber om å bli vasket bort, mens den minner deg på klærne som må tas ut av vaskemaskinen og henges til tørk. Urolig kikker du beklagende på boken, legger den fra deg og skrider til verket. Mens du henger opp klær faller blikket ditt på korgene med votter, luer og ytterklær som du ikke har fått tid til å rydde opp i etter hytteturen i vinterferien.

Slik går nå dagan – og når alt er ordnet er det tid for å lage middag. Vel fortært og vel plassert i sofaen med boken, skimter du tenåringen som subber ned trappen med armene fulle av ukergammelt skittentøy. Du sleper deg opp og sender ham blikk som kan… Fyller nok en gang vaskemaskinen og legger sammen tørt tøy fra tørketrommelen. Når du kommer ut på kjøkkenet oppdager du at oppvaskemaskinen er ferdig, og du rydder den. Bilen utenfor kjøkkenvinduet skriker: – Hei du! Lovet du ikke at jeg skulle vaskes når været ble fint?

20130324-210228.jpgKlokken har blitt 2200 om kvelden, og endelig er det ikke mer som skal gjøres. Du setter deg i sofakroken med beina rett ut i full lengde. Du begynner å lese. En side, to sider. Det neste du merker er at boken blir løftet ut av hendene dine, lysene blir slukket i stuen. Det er klart for å legge seg på alvor. Sløvt lar du deg føre mot soverommet uten å åpne øynene skikkelig. Det er tid for en god natts søvn. Det siste du tenker før du sovner er at i morgen skal du nyte dagen, lese bok og slappe av. Utenfor står morelltreet kledd i alt for lange greiner, mens det blunker til terassebordene: – I morgen er det vår tur…

2 kommentarer om “Påskegul fred…

Kommentarer er stengt.