Blogger eller Blotter?

Noen blogger om muskler de har bygget over tid, og hvor utrolig slitsomt det er.
Noen blogger om muskler de har bygget over tid, og hvor utrolig slitsomt det er.

Jeg er forholdsvis ny i denne bloggerverdenen, men jeg begynner å få med meg essensen. Bokblogger, mammablogger, interiørblogger, treningsblogger og forfatterblogger. Noen viser frem vakre klær som de har lånt på en butikk, andre viser frem muskler som de har bygget over tid, eller små detaljer som de har laget  og møbler de har kjøpt. Andre igjen blogger om ting andre gjør. Bøker andre skriver. Min mann, bokbloggeir, gjør det. Liker det ikke alltid. Er redd for at han kan såre noen sarte forfattersjeler der ute. Jeg vet hvordan de har det.

Jeg skal jo blogge om forfatterlivet mitt. Det er jo ikke rare greiene. En bok hvert tredje år blir det kanskje ikke så mange innlegg av. Derfor tar jeg meg friheten og tøyer strikken i alle ender. Litt mammablogger, litt lærerblogger, litt forfatterblogger. Det er derimot to blogger jeg holder meg langt unna. Interiørblogger. Der har jeg ingenting å vise frem, om ikke naboen slipper meg inn og lar meg få ta bilder av deres interiør. Det andre er bokblogg. Det er fali det…

Bokblogger er farlig. En skal ikke kaste stein i glasshus.
Bokblogger er farlig. En skal ikke kaste stein i glasshus.

Stein i glasshus, og den greia der. Mitt hus har så store og knusbare vindusflater om dagen, at bokblogg overlater jeg til de som aldri har tenkt å gi ut en egen roman. Når jeg leser  Pias verden så koser jeg meg med historiene om Bønna. Jeg jobber jo som lærer til daglig, og må vel innrømme at en og annen Bønna finnes det der ute, og vi kjenner oss absolutt igjen på at det også finnes en og annen Bønnamor. Kunne skrevet noen avhandlinger om det.

Kanskje jeg skal skrive en bok om det en gang? En annen gang kanskje?

Nevnte jeg KK uke 5?
Nevnte jeg KK uke 5?

Forfattere kan forresten skrive om hva som helst. Det er jo derfor det finnes så mange forskjellige bøker. Jeg kan jo ikke bare skrive om at jeg skal på kjøpesenteret Kvadarat i Stavanger på lørdag og signere bøker mellom klokken 1400 – 1500, på Norli bokhandel.  Det ville vel ikke blitt en blogg som noen ville lese. Det er jo heller ikke vits i å skrive at den som kjøper KK på fredag den 1.februar kan risikere å møte meg og mitt blide åsyn, og få frotse i intime detaljer fra mitt liv og min bokprosess?

Så enn så lenge. Jeg tar meg den friheten og blogger om løst og fast. Forresten, nevnte jeg at boken jeg leser om dagen handler om voldtekter og voldtektsforbrytere når jeg ikke leser i den andre boken som handler om angst og psykiske lidelser. Ha en fin onsdagskveld, med eller uten blogg.

3 kommentarer om “Blogger eller Blotter?

  1. Jeg synes jo at du skal skrive om signeringen i god tid så folk får det med seg, sånn at de kan få en signert bok. Og absolutt at du må skrive om KK, også i god tid. Med stor skrift og store bilder. Egne blogginnlegg for hver av dem. Og få med bilder etter signeringen også. Legg ut oppslaget i KK på bloggen uken etter at det har vært der. Promotering er en del av jobben. Og da mener jeg ikke at du skal slå boken din i hodet på folk – uansett hvor fristende det kan være av og til – men når ting skjer, så må du si fra. Høyt og tydelig. 😀

  2. Rart det der at bloggen blir satt i bås. Det nekter ejg 😉 så jeg er litt bokblogg, litt sykdomsblogg, litt nerdeblogg og litt skriveblogg. For jeg er jo ikke en person med kun en interesse! Så bare fortsett med det du 🙂

Kommentarer er stengt.