Når solen skinner på trollet så sprekker det

Når solen skinner på trollet så sprekker det. Jeg puster litt lettere
Når solen skinner på trollet så sprekker det. Jeg puster litt lettere

Da går jeg snart inn i mitt 47 år. Skulle nesten tro at spenningen i livet var over i denne alderen. Det er iallefall det guttene på loftet tror. De snakker om oss som om vi var gamle fossiler som ikke lenger henger med i tiden.
Da er det deilig å se tilbake på et år hvor nok en drøm jeg har gått å bært på lenge har blitt realisert. Julen har jeg prøvd å bruke til å fordøye inntrykk. Iallefall hevdet at jeg har det, der jeg har ligget på sofaen i en uke mellom julaften og nyttårsaften.

Overraskelser
Det begynner så smått å sige inn. Jeg har i løpet av 2 måneder solgt mer bøker enn jeg trodde var mulig. Kritikkene har variert, men for det meste har de vært overveldende gode. Ikke minst tilbakemeldingene fra mine lesere som tross alt er de jeg har skrevet boken for.

Jeg ville fortelle hvordan det var å miste noen en var glad i som barn.
Jeg ville fortelle hvordan det var å miste noen en var glad i som barn.

Det var flere ting som overrasket meg etterhvert som boken ble rullet ut i butikkhyllene. Jeg har truffet flere hjemme enn jeg på forhånd trodde var mulig. Mennesker som har opplevd andre ting en Guro har også kjent seg igjen i boken. Noen forteller meg at de har fått håp om å bli frisk en gang, mens andre sier at de har fått løsnet litt på vanskelige følelser som de har båret på i mange år.

En er aldri for gammel til å realisere drømmer
En er aldri for gammel til å realisere drømmer

Andre igjen har bare elsket å være sammen med Guro i Provence. Smake på de gode vinene, kjenne på stillheten og luktene. Sorg er et like stort tema i boken som spiseforstyrrelse. Dette har mange latt seg merke med. Lesere har sendt meg postkort fra hele landet og takket meg for at jeg har skrevet hvordan det var å miste noen en var glad i som barn på 70-tallet. Andre har sendt julekort og takket meg for at jeg har gitt dem håp i en angstfylt og spiseforstyrret hverdag.

394_393_dscn0130Hva mer kan en forfatterdebutant ønske seg? Takk til alle dere som hadde tro på meg, og som har vært med på å dele mine blogginnlegg og framsnakket «Stryk meg over håret». Sist Geir sjekket så var det venteliste på boken på mange biblioteker rundt omkring i hele Norge. Rart å tenke på for en helt allminnelig lærer som bare ønsket å fortelle om følelser som for noen kan bli vanskelige.

En kan ikke alltid se utenpå hva som rører seg inni.
En kan ikke alltid se utenpå hva som rører seg inni.

Jeg har brukt julen til å planlegge min neste roman. Det ser ut til at jeg ønsker å skrive om mellommennesklige relasjoner. Ikke så merkelig siden jeg jobber med mennesker hver dag. Det er mange der ute som sliter med ulike ting i hverdagen sin. Jeg håper å få til å gi dem en stemme.

Håper de av dere som likte boken fremdeles er med og framsnakker den i det ganske land, slik at flere bokhandlere tar den inn. Å skrive bøker gjør en jo først og fremst for at folk skal lese dem. Uten lesere, så kan en stort sett beholde historiene inni seg. Da kan de ligge der som små verkebyller og hindre en i å leve fullt og helt, eller en kan velge å dele dem med andre. Når solen skinner på trollet så sprekker det som kjent. Litt slik føler jeg det etter min

Ta vare på hverandre i det nye året.
Ta vare på hverandre i det nye året.

første bokutgivelse. Trollet har sprukket. Jeg har fått sagt det jeg ville, og puster litt lettere for hver dag som går.
Ta vare på hverandre i det nye året. Gjør som Guro. Slipp opp og snakk om det som er vondt og vanskelig. Følelser er ikke farlige. De er bare følelser, og kan ikke skade oss.
Godt nyttår.

En kommentar om “Når solen skinner på trollet så sprekker det

  1. Flott å lese at du har fått tid til å fordøye inntrykkene du har fått i forbindelse med boken din! Håper du har hatt en god jul!
    Og så spennende å høre at du er i tankegangen med ny bok! Det liker jeg å høre siden jeg likte så godt måten du skrev Stryk meg over håret! Lykke til 🙂
    Riktig godt nytt år!
    ..og det du skriver om følelser skal jeg ta med meg videre. Følelser er skremmende, men som du skriver: de er ikke farlige!

Kommentarer er stengt.