Halve opplaget er allerede solgt

Gleder meg til humoren til Thorsen og Bertelsen. Kanskje jeg lodder ut en bok på direkten?

Wow! I dag fikk jeg melding fra Commentum Forlag A/S. Over halvparten av opplaget er solgt, og det er før boken er ferdig trykket. Da ble det med ett litt mer på alvor. Det sitter faktisk mennesker rundt omkring i landet og bestiller boken min helt av seg selv. Uten at de er mine venner eller bekjente. Rett og slett fordi de har lyst til å lese den. Vel, da håper jeg at iallefall noen vil like det de leser.

Jeg, for min del, har et stramt program fremover. I skrivende stund kom min mann hoppende og sprettende inn døren og forteller meg at Haugenbok.no har reklamert for boken i et nyhetsbrev. «Sterkt, om å finne seg selv» har de skrevet i sin omtale. Jeg blir litt overveldet, audmjuk som vi sier på bygda og ikke minst kjempeglad. Ved siden av min bok hadde de plassert boken til Vigdis Hjort og Dronningen:)

Tilbake til planene fremover.

Bokhandelen midt i Haraldsgata. Signering 10.november

Den 26 oktober sier forlaget at boken er på deres lager. Da pakker jeg bilen og kjører til Sandnes hvor jeg skal hente de 266 forhåndsbestilte bøkene. Vel, hjemme igjen skal alle disse signeres og skrives personlig hilsen i. Etterpå skal de som må sendes i posten pakkes, og så skal jeg levere ut resten.

Den 31.oktober klokken 0830 skal jeg besøke de to sjarmerende herremennene i RADIO 102. Thorsen og Bertelsen. Der er det hyggelig å være. Uformelt, lott og løye, som vi sier her i Haugesund.

«Litterære priser» og høytlesning på Cafe Renè

Den 1. november blir boken lansert sammen med Commentum Forlag på Vitenfabrikken på Sandnes. Da skal jeg lese for søringene. Håper alle jeg kjenner i Sandnes / Stavangerområdet stikker innom. Det er klokken 1900 i forbindelse med Litteraturdagene på Sandnes.2.november har jeg min egen lille lanseringsfest på Cafe Renè på Rica Maritim Hotel i Haugesund. Alle over 18 år er velkomne til å høre meg lese fra boken min. Vi har blitt lovet «litterære priser». Etterpå er det lærerquiz i Maritim Hall.

3.november begynner dagen med boksignering i bokhandelen i Skudesneshavn, før jeg blir intervjuet av Sigmund Hansen på Silk Internasjonale Kultur- og litteraturfestival. Her er det virkelig verdt å ta seg en tur. Jeg sier det bare. Det er spekket med gode forfattere på festivalen, og i tillegg er det mange kjekke arrangementer for både store og små. Du finner meg under temaet «Livet på alvor».

8.november skal jeg delta på litterær Cafe på Fjørsilkebris i Tysvær i forbindelse med bLest – litteraturfestival. Plakat Blest Dette skjer kl 2000. Fin jentekveld?

Enno så veit eg at Hovda vil standa, traust i vår bygd like fager å sjå…

9.november skal jeg hjem til vakre Sandeidbygda og signere bøker på Handelsslaget. Jeg oppfordrer venner og kjente til å stikke innom og hilse på meg. Ta gjerne med kaffe, julekaker osv. Det ser ikke ut til at jeg får tid til noen julebakst i år, så jeg tar gjerne imot hele kakebokser:) Håper iallefall det blir så koselig som jeg håper på.

10.november er jeg å treffe på NORLI-bokhandel midt i Haraldsgaten. Rundt i 1100-tiden. Der signerer jeg bøker. Gleder meg veldig til det også. Håper mange stikker innom og hilser på og prater litt med meg om boken min.

Så går jeg over i bjelleklang og julegrøt.

O jul med din glede…

16. – 18. november sitter jeg i Haraldshallen i Haugesund på den store JULEMESSEN. Fremdeles har jeg nok ikke bakt julekaker, men kanskje jeg får anledning til å kjøpe noen der? Stikk bortom standen min og slå av en prat. En bok er alltid kjekk å få i julegave. Lurer du på hvem den kan passe for,  så se her: En som har lest boken uttaler seg

Så har jeg en rolig uke hvor jeg skal rette 72 juletentamener i norsk og engelsk.

1.desember skal jeg til vakre Hardanger og lese fra boken min på HUUS-Bokhandel i Øystese. Det blir spesielt og jeg gleder meg masse til det. Klokkeslettet er ikke bestemt, men det blir på dagtid.

16. desember skal jeg til Ølen. Nok en vakker bygd i Vindafjord kommune. Der skal jeg besøke gamle kjente på Ølen Bok og Papir. Håper både slekt og venner stikker innom der også. Hørte i dag at jeg kanskje skal lese fra boken i tillegg til å signere. Det er søndagsåpent og full julestemning. Sannsynligvis så har jeg heller ikke da fått bakt noen julekaker. I tillegg tror jeg nå at julekvelden truer kjærringa  (Les meg) også når det gjelder årets julevask. Den får vi ta i 2013.

FOTO: Willi Haraldsen

Foreløpig er det ikke mer på tapetet. Det har vært snakk om et besøk i Aksdal, på Osterøy, Fransk aften hos Frode på Finnøy, men ingenting av det er endelig bestemt. Mens jeg venter så kjører jeg på med blodtrykksmedisin, Omega 3 og C-vitaminer for å holde oppe energinivået.

En kommentar om “Halve opplaget er allerede solgt

  1. Reblogged this on Bokbloggeir and commented:
    Jeg er vanvittig stolt av konen min som, debutant og allting, har solgt over halvparten av opplaget to uker FØR boken er i butikkhyllene. Masse gratulerer!
    Hilsen Geir

Kommentarer er stengt.