Da er vi igang…

Meg på veg inn i en liten gate i St Remy, en by som også fikk være med i romanen min

En begivenhetsrik og kanskje litt surrialistisk morgen. Ikke før hadde jeg fortært den første kaffekoppen, akkurat gnidd søvnen ut av øyene, så ringte telefonen. Det var NRK Rogaland som ville ha meg i studio i ettermiddag for å snakke om romanen min. Lurer på om jeg og Gisle Jørgensen i NRK sin Haugesundsavdeling har felles venner på Facebook? Jeg måtte kjapt ta en telefon til  forlagssjefen min for å høre om det var greit. Han ga meg klarsignal, og da er vi igang. Nå begynner jeg den store jobben med å gjøre manus ferdig til utgivelse. Med argusøyne og en stor porsjon selvkritikk, må jeg nå redigere, stramme inn, skrive om, rette og rette om igjen. Jeg har blitt lovet god konsulenthjelp hos Commentum forlag på Sandnes, som skal gi ut romanen. Konsulentene er på ferie, og nå skal jeg først jobbe med manus på egenhånd. Det er noen uker siden jeg leste i det sist, og jeg gleder meg til å ta fatt. Det har vært en lang prosess før jeg nå står her og skal bli forfatter. Det er også en lang prosess som ligger foran meg før jeg, og leserne mine, får holde den ferdige romanen i hånden.

Mens jeg har ventet på tilbakemelding fra forskjellige forlag, har jeg med gru lest om refusjoner på internett, og stålsatt meg mot det som måtte komme. Det kom ikke. I stedet fikk jeg tilbakemeldinger på at historien fenger og har et eget driv. Konsulenter har sagt at de føler de sitter i Provence og ta inn over seg stemningen og den gode vinen når de leser. Videre har jeg fått tilbakemelding på at jeg viser godt håndverk når det gjelder fortellerteknikk og at de liker mitt øye for detaljer. Temaet i romanen er aktuelt og historien fortjener å bli fortalt. ( Dette er noe av det jeg har fått tilbakemelding om)

Bilde

Nåløyet er skrekkelig  trangt i forlagsbransjen, og jeg har også erfart at dette dreier seg like mye om økonomi, utgivelsesplaner og nedskjæringer hos ulike forlag. Jeg tar med meg alle tilbakemeldingene med takk, og skal bruke dem nå som jeg skal gjøre ferdig det endelige manus. En måneds ferie hjemme, før vi reiser til vakre St Raphael, skal brukes godt.

Etter ferien, når alle er på plass i forlaget, skal jeg til Sandnes og legge slagplanen. Dette fører meg ut på en reise som jeg aldri før har vært på. Det blir sikkert både oppturer og nedturer, men med 200 forhåndsbestilte eksemplarer fra venner og kjente, så vet jeg at det er mange som heier på meg. Det er utrolig godt med slik støtte. Det er fra sine egne en skal ha det, er det noe som heter. En blir ikke profet i egen hjemby, er et annet utsagn. Jeg må bare glemme Aksel Sandemoes: «Jantelov», og ha tro på meg selv og det som jeg har skrevet. Jeg gleder meg til å samarbeide med Commentum forlag. Godt at det ligger i Rogaland. Da har jeg kort vei til både konsulenter og forlegger. Følg meg gjerne på NRK- Rogaland (radio) fra klokken 15.15 i dag. Tror det blir sånn rundt 15.30.