Romantikk

Hva er vel bedre enn å rusle barbent på stranden og kjøle ned sydentrette føtter.

Rusle barbent langs stranden i St. Raphael. Brette opp jeansen noen hakk, eller bare henge sandalene i hånden og kjenne kjolen smyge seg inntil en solvarm kropp. Følelesen der hvor middelhavet balsamerer trette sommerbein. St.Raphael er en perle mellom de store turistatrasksjonene Nice og St.Tropez.
Jeg forelsket meg umiddelbart av stemningen og kontrastene, og bestemte meg for at noen scener i romanen min måtte foregå her. En sier at Paris er kjærlighetens by. Kan hende det…
Selv vil jeg finne kjærligheten igjen og igjen, mens solen legger seg til å hvile på horisontlinjen der ute. Der hvor Europa går over i en annen verdensdel. Stjernehimmelen som er den samme som Sokrates en gang vandret under, mens han funderte over livets hemmeligheter. Jeg føler at når jeg er i akkurat dette området, blir jeg en del av et hele.
Mine fotspor i sanden i St.Raphael er visket bort av bølgeslagene for lenge siden, men jeg lot Guro bli igjen, slik at jeg gjennom henne kan beskrive roen og stillheten som visker ut alle tanker om værmeldinger, vestlandsvær, regninger og travle dager.
Når du følger Guro til St.Raphael,  håper jeg at også du klarer å drømme deg bort. Kanskje bare for et øyeblikk. Om jeg klarer å gi deg bare et glimt av dette… ja, da er jeg fornøyd.