Romanens fødsel

Steminigsfull kveld i St.Raphael. Her ble de første tankene om romanen min spunnet.

Tanken om å skrive en roman fra Provence ble født på stranden i St. Raphael sommeren 2009. Jeg og min mann hadde vært 14 dager på Mallorca med barna, og stod litt rådville da vi kom hjem. Guttene skulle på ferie i fjorten dager, og vi var helt alene. Vi er impulsive av natur begge to, og heiv telt i bilen og begynte å kjøre. Turen ble lang. Via Sverige, Danmark, Tyskland, Sveits, Østerrike og Italia. Vi elsker å kjøre bil, men dette ble nok litt i overkant mye kjøring. Uansett, etter noen dager i bil, med papirkart og uten GPS hadde vi funnet fram til den vakre perlen på den Franske Rivieraen. I en sen nattestime på stranden, med et deilig glass rødvin i hånden, begynte tankene og spinne. Guro, hovedpersonen i romanen min, begynte å ta form. Jeg leser mange bøker, og for meg var det viktig at historien jeg skulle fortelle skulle ha et budskap. Temaet i boken er alvorlig nok, og det var viktig for meg å få plassert handlingen et sted hvor leseren også fikk kjenne på de gode sidene ved livet. Provence har for meg siden vært den ultimate avslapping. Rivieraen har alt. For meg og min mann betyr den sommer, ferie, ro til ettertanke og kultur. Bildet her er fra denne kvelden. Middelhavet stod formerlig og dirret etter at solen hadde takket for dagen. Slike små øyeblikk i livet tar jeg vare på. Litt av målet mitt med romanen, er at også du skal få føle på denne roen, kjenne duftene av lavendel og fransk mat, mens du blir bedre og bedre kjent med min Guro.