MIN REISE

I denne bloggen har jeg lyst til å skrive litt om prosessen min fra jeg startet å skrive, til jeg ble antatt og nå snart skal gi ut min første roman. Helt siden jeg var liten har jeg hatt lyst til å skrive bøker. Motet har derimot sviktet gang på gang.

Jeg og Geir var på research i Callian sommeren 2011

Nå har jeg passert den alderen da en ikke bryr seg om slikt lenger. En forstår at Janteloven finnes, men det er det hele. Den er bare trist for dem som følger den. Det gjør ikke jeg.

Jeg er lærer til daglig og gift. Har en voksen datter, bosatt i Oslo, som er en fantastisk støttespiller for meg. Der jeg kommer til kort, trør hun til og oppmuntrer meg slik at jeg tør å fortsette. Min mann har vært og er en helt uvurderlig støtte. Uten han hadde det ikke blitt skrevet noen bok, ikke blitt korrekturlest noen bok og aller minst hadde det endelige manus blitt sendt til forlag. Han har oppmuntret meg hele tiden og fortalt meg at dette blir bra. Når jeg har villet gi opp, har han tatt fram manus og lest høyt for meg slik bare han kan lese. Jeg er forresten sikker på at Geir kan lese en bruksanvisning, på en oppvaskemaskin fra Elkjøp, med slik innlevelse at folk ville kunne forvekslet den med en flott skjønnlitterær roman:)

Mine to gutter på 14 og 15 synes visst også at dette er stas, selv om de klarer å legge litt bånd på entusiasmen. Hallo! Jeg er jo ikke akkurat Eminem eller ACDC heller. Noen ganger er ikke tenåringshormonene så til stede, og da kan de til og med finne på å spørre hvordan det går med skrivingen. Tror noen ganger at de innerst inne drømmer om en mamma som J.K.Rowlings. Fra ukjent til verdenskjent før de begge har rukket å bli konfirmert. «Drøm dine drømmer selv», sa en liten 4.klassing til meg for mange år siden. Det er det jeg gjør nå. Jeg drømmer mine drømmer selv. Så får det briste eller bære.Uansett, nå er jeg her. Jeg skal gi ut bok. Noen hadde troen på meg, og jeg gledegruer meg. Det siste døgnet har jeg forhåndssolgt 150 bøker til venner og kjente. Jeg er veldig takknemlig for støtten. Håper ikke dere vil bli skuffet over det dere får på utgivelsesdagen.